"The obtructions may not break me they only increas my determination to succees"

vicafitpower



vica.borbely@gmail.com

"Savas" és "lúgos" hatás

2013.10.17 22:19

Egyre több alkalommal szembesülök a sav okozta problémákkal a szervezetben és a legszomorúbb tény az, hogy a fiatalok körében (22 év) is gyakori problémát jelent! Mi is az oka annak, ha túl sok a sav a szervezetünkben?

Nos a test sav-bázis háztartása kiegyenlített, ám a helytelen életmód esetén a savak és bázisok kölcsönhatása kibillenti az egyensúlyból. Ide tartoznak a gyakran alkalmazott egyoldalú villámdiéták is, ez egy rendkívül energiarabló állapotot idéz elő. A savtúltengés a vesék tartós megterhelésével járhat, görcsöket vonhat maga után, köszvényt, fekélyeket, bőrbetegségeket, hosszútávon csontritkulást idézhet elő és még az ízületeinket is roncsolja, ami sportolásnál nagyon fontos! 

Az ember biológiai szempontból lúgos lény, a vér lúgos, az emberi élet 9 hónapon keresztül lúgos magzatvízben fejlődik. Tudta ezt valaki? Most már értjük miért is olyan fontos ez? Egy kis segítség;

  • Lúgosító ételek: Gyümölcsök; friss ananász, banán, füge, körte, mazsola, datolya, őszibarack, dinnye, banán. Zöldségek; paradicsom, brokkoli, hagyma, olíva, bors, algák, friss uborka, zeller, spenót, sóska, retek, kápiszta, pertezselyem.
  • Erősen lúgosak: zeller, sárgarépa, cékla, retek!!!!!!!!!!! 
  • Továbbá a gyógyteák és a zöld tea. 
  • Savasító hatású szinte minden más a cukor, cukros befőtt, húsféle, tejtermék, finomliszt, kávé, kemény sajtok, kolbász, gabonafélék, alkohol, margarinok, lencse, tészták, burgonya, fehér rizs, cola, tojásfehérje, sok gyümölcs stb. 

Ténylegesen biológiailag a normális PH: 7,5!!!!!

Fontos! Aki veseműködési zavarban szenved semmiképp ne alkalmazzon lúgos diétát!

Figyeljünk oda a táplálkozásunkra, ezek határozzák meg a bélrendszerünk állapotát, jól nézzük meg, hogy mit etetnek meg velünk vagy mit eszünk, vegyük kézbe az egészségünket!